Tantárgyháló 2014/2015 – 2. forduló eredménye

2015.04.10

Kedves Pályázók!

Tisztelt Mentorok!

 

Köszönjük, hogy részt vettetek az Új Kép folyóirat Tantárgyháló 2014/2015 tanulmányi versenyének második fordulójában. Nagy örömünkre az idén óriási érdeklődés van a verseny iránt, és a résztvevők száma szinte megduplázódott. Az általános iskolai csoportban 59 tanuló jelentkezett és 35 pályamunka érkezett, míg a középiskolások csoportjában 35 tanuló vett részt és 26 pályamunkából válogathattunk. A mennyiségi szempontok mellett még inkább örülünk annak, hogy a pályaművek színvonala is meglehetősen emelkedett, és nagy érdeklődéssel olvastuk a jobbnál jobb, tartalmas és igényes pályaműveket. A mentortanároknak köszönjük, hogy segítették a fiatal kutatókat és hozzájárultak a színvonalas pályaművek elkészítéséhez.

A versenybizottság átnézte és értékelte a beérkezett kutatásokat, és ezúttal sem volt könnyű dolga a döntősök névsorának meghatározásakor. A döntő időbeli korlátai miatt 10-10 pályamű szerzőit, ill. pályaművenként 1 mentortanárt van lehetőségünk meghívni a zárórendezvényre. A kutatások arról tanúskodnak, hogy a szerzők többsége komoly érdeklődéssel foglalkozott a választott kutatási témával, sok időt és energiát fektetett a kutatás megvalósításába és leírásába, ill. odafigyelt a pályázati kiírás követelményeire, a szabályok betartására is.

 

A döntőt 2015. április 25-én, szombaton tartjuk Szabadkán. A helyszínnel és programmal kapcsolatos részletekről hamarosan értesítünk minden résztvevőt.

 

Következzen hát a döntősök névsora:

 

ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK CSOPORTJA:

 

HORVÁT KRISZTINA, ILIĆ EKATERINA (PETŐFI BRIGÁD Á.I., KÚLA)

KOVÁCS HARGITA, JENOVÁN FLÓRIÁN (MÓRA KÁROLY Á.I., SZAJÁN)

NAGY NORBERT(PETŐFI BRIGÁD Á. I., KÚLA)

TURUC RÉKA, FORRÓ RÉKA (CSÁKI LAJOS Á.I., TOPOLYA)

VASS ZOLTÁN (MAJSAI ÚTI Á.I., SZABADKA)

BARNA BALÁZS , FEHÉR NORBERT (,,PETŐFI SÁNDOR”Á.I. , ÓBECSE)

PINTÉR ATTILA (MAJSAI ÚTI Á.I., SZABADKA)

FARKAS NAOMI, GÁBOR TÍMEA (HUNYADI JÁNOS Á.I., CSANTAVÉR)

ZABOS ENIKŐ , SINKOVICS ANETT (HUNYADI JÁNOS Á.I., CSANTAVÉR)

DOMONKOS DOMINIKA, SZAKÁCS TÍMEA (MAJSAI ÚTI Á.I., SZABADKA)

 

KÖZÉPISKOLÁSOK CSOPORTJA:

 

SZVORENY VIKTOR (BOLYAI TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM, MOHOL)

BÖRÖC TAMÁS (BOLYAI TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM, HORGOS)

BORBÁS VALÉRIJA (MEZŐGAZDASÁGI ISKOLA, TOPOLYA)

SÓTI MÁRTON (EGÉSZSÉGÜGYI KÖZÉPISKOLA, ZENTA, MOHOL)

KŐVÁGÓ ORSOLYA (VELJKO PETROVIĆ GIMNÁZIUM ZOMBOR , BEZDÁN)

HEJBERGER KONRÁD (BESZÉDES JÓZSEF MMIK, MAGYARKANIZSA, ADORJÁN)

PETROV ZSÓKA, KONC ALEXANDRA (KÖZGAZDASÁGI ÉS KERESKEDELMI ISKOLA, ZENTA)

KÁROLY MIKLÓS, PIRI DÉNES (KÖZGAZDASÁGI-KERESKEDELMI ISKOLA ZENTA)

GULYÁS ÁDÁM, KORPONAI ÁKOS (ZENTAI GIMNÁZIUM, ZENTA)

MOLNÁR ÁKOS, PÖRZSÖLT KRISZTIÁN (BESZÉDES JÓZSEF MMIK, MAGYARKANIZSA)

 

A DÖNTŐVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

A zárórendezvényre meghívott versenyzők önálló, nagyjából 10 perces, ismertetőt tartanak kutatásukról. Amennyiben számítógépet használnak (Power Point prezentáció, képek, zene egyszóval bármi, amihez számítógép szükséges), szíveskedjenek még a verseny előtt eljuttatni az anyagot, ugyanis e nélkül nem lesz mód a felhasználásra. Plakátokat és más nem számítógépes illusztrációkat használhatnak azok előzetes eljuttatása nélkül. Előadásukban elmondhatják, miért, hogyan, mi módon kezdtek el témájukkal foglalkozni. A cél az, hogy érdekes és frappáns legyen a 10 perces ismertető. A kutatás ismertetése után a tanárokból álló bizottság kérdéseket tesz majd fel, hogy meggyőződjön, milyen alapos a versenyző tudása, és milyen mélységben ismerkedett meg témájával. A végeredmény a pályázati anyagra, az előadásra, valamint a kérdésekre adott válaszokra kapott pontokból áll össze.

 

Kérjük, hogy a számítógépről használatos anyagot küldjék el e-mailben vagy CD-n legkésőbb 2015. április 20-ig! Kérdéseikkel forduljanak szerkesztőségünkhöz az ujkep.modszertani@gmail.com e-mail címen vagy a 064/285-2083 mobilszámon!

 

Izgalmas felkészülést és sok-sok jó ötletet az előadások megtervezéséhez!

 

 

Az Új Kép szerkesztősége nevében,
Szálas Tímea, szerkesztőszólj hozzá!
Első kör
Az ötletterveket 2023. november 24.-ig várjuk.
Második kör
A második körben az ötlettervek kivitelezése történik, amelyekről pályamunkában – írott (dolgozat), vagy mozgóképi (videó) megjelenítésű - számolnak be a pályázók. A munka tartalmazza a kutatási téma elméleti hátterét, valamint a szerzett ismeretek, kutatási eredmények leírását, összegzését, illetve a felhasznált források megnevezését. A pályamű eljuttatásának határideje: 2024. február 23.
Harmadik kör (döntő)
A harmadik körben a döntős versenyzők személyesen vagy videó-felvételen keresztül bemutatják projektjük termékét, összefoglaló projektbeszámolót készítenek, megvédik munkájukat, bizonyítják céljaik elérését, jártasságukat az általuk választott témában. A döntő időpontja: 2024. április 12.
2013. Tantargyhalo. Minden jog fenntartva.