Tantárgyháló 2013 – második forduló eredménye

2013.09.05

Kedves Pályázók!

Kedves Mentorok!

Köszönjük, hogy részt vettetek az Új Kép folyóirat Tantárgyháló 2013 tanulmányi versenyének második fordulójában. A versenybizottság átnézte és értékelte a beérkezett kutatásokat, és nem volt könnyű dolga a döntősök névsorának meghatározásakor. A pályaművek nagy részének esetében nyilvánvaló, hogy sok időt, energiát fordítottak rá a diákok, és őszinte érdeklődéssel tanulmányozták a témájukat, az elvégzett munkáról szóló beszámoló megírásakor pedig komolyan vették és odafigyeltek a pályázati követelményekre.

Következzenek hát a második forduló eredményei:

ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK CSOPORTJA

 

BÁTÉ LÁSZLÓ (Október 10. Á. I., Horgos)

DZSEMASZTAGITY NIKOLETTA, RENCSÉNYI DOLORESZ, (Október 10. Á. I., Szabadka)

GONCZIK ÁKOS (Október 10. Á. I., Horgos)

GREGUSS EMMA, NAGY NOÉMI, OZSVÁR BIANKA (Hunyadi János Á.I., Csantavér)

KRISZTOVÁC ÍRISZ, TORNAI BERNADETT (Október 10. Á. I., Horgos)

SÁRKÁNY ENIKŐ (Október 10. Á. I., Horgos)

SZABÓ FRANCISKA, SZABÓ IMRE (Október 10. Á. I., Horgos)

 

KÖZÉPISKOLÁSOK CSOPORTJA

ÁBRAHÁM MÁTÉ, MISKOLCI KRISZTINA, SZABÓ JETTA (Zeneiskola, Egészségügyi Középiskola, Szabadka )

FEHÉR PETRA  (Egészségügyi Középiskola, Szabadka)

KORMÁNYOS EDINA (Közgazdasági-kereskedelmi Iskola, Óbecse)

MILINSZKI IBOLYA (Közgazdasági-kereskedelmi Iskola, Óbecse)

PÓCIK ANDREA (Egészségügyi Középiskola, Szabadka)

SZABADOS NOÉMI (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta)

 

A DÖNTŐVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

A Tantárgyháló tanulmányi verseny zárórendezvényére 2013. október 12-én, szombaton 9 órai kezdettel kerül sor a szabadkai Magyar Ház földszinti nagytermében (Age Mamužić u. 11.). A verseny várhatóan 12 óráig tart, majd ebéd követi és egy ismeretterjesztő program, végül pedig az eredményhirdetés. A rendezvény várhatóan 15 óra körül végződik.

A zárórendezvényre meghívott versenyzők önálló, nagyjából 10 perces, ismertetőt tartanak kutatásukról. Amennyiben számítógépet használnak (Power Point prezentáció, képek, zene egyszóval bármi, amihez számítógép szükséges), szíveskedjenek még a verseny előtt eljuttatni az anyagot, ugyanis e nélkül nem lesz mód a felhasználásra. Plakátokat és más nem számítógépes illusztrációkat használhatnak azok előzetes eljuttatása nélkül. Előadásukban elmondhatják, miért, hogyan, mi módon kezdtek el témájukkal foglalkozni. A cél az, hogy érdekes és frappáns legyen a 10 perces ismertető. A kutatás ismertetése után a tanárokból álló bizottság kérdéseket tesz majd fel, hogy meggyőződjön, milyen alapos a versenyző tudása, és milyen mélységben ismerkedett meg témájával. A végeredmény a pályázati anyagra, az előadásra, valamint a kérdésekre adott válaszokra kapott pontokból áll össze.

Kérjük, hogy a számítógépről használatos anyagot küldjék el e-mailben vagy CD-n legkésőbb október 6-ig! Kérdéseikkel forduljanak szerkesztőségünkhöz az ujkep.modszertani@gmail.com e-mail címen vagy a 064/285-2083 mobilszámon!

Izgalmas felkészülést és sok-sok jó ötletet az előadások megtervezéséhez!



szólj hozzá!
Első kör
Az ötletterveket 2023. november 24.-ig várjuk.
Második kör
A második körben az ötlettervek kivitelezése történik, amelyekről pályamunkában – írott (dolgozat), vagy mozgóképi (videó) megjelenítésű - számolnak be a pályázók. A munka tartalmazza a kutatási téma elméleti hátterét, valamint a szerzett ismeretek, kutatási eredmények leírását, összegzését, illetve a felhasznált források megnevezését. A pályamű eljuttatásának határideje: 2024. február 23.
Harmadik kör (döntő)
A harmadik körben a döntős versenyzők személyesen vagy videó-felvételen keresztül bemutatják projektjük termékét, összefoglaló projektbeszámolót készítenek, megvédik munkájukat, bizonyítják céljaik elérését, jártasságukat az általuk választott témában. A döntő időpontja: 2024. április 12.
2013. Tantargyhalo. Minden jog fenntartva.